همراه تحصیلی | انتخاب رشته و مشاوره انتخاب رشته

  • ۰
  • ۰

انتخاب رشته انسانی

www.hamrahetahsili.ir


انتخاب رشته انسانی 

داوطلبانی که در رشته انسانی در کنکور سراسری شرکت کرده اند می توانند پس از اعلام نتایج اولیه از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور و با توجه به نمره و تراز درج شده در کارنامه خود در صورت مجاز شدن برای مرحله انتخاب رشته انسانی اقدام کنند. همواره داوطلبان عزیز می توانند با کمک مشاوران برتر همراه تحصیلی که خود از رتبه های برتر در انتخاب رشته انسانی هستند ، راهنمایی لازم را جهت انتخاب رشته انسانی دریافت کرده تا انتخاب درستی را برای خود رقم بزنند.

بومی گزینی در انتخاب رشته انسانی در رشته های مختلف چگونه است؟

در رشته های مختلف انسانی داوطلبان کنکور باید به نحوه بومی گزینی در دفترچه انتخاب رشته انسانی توجه نمایند. در گروه علوم انسانی تعداد زیادی از رشته ها دارای گزینش نوع کشوری می باشند یعنی بومی گزینی های قطبی و ناحیه ای و استانی ندارند. اما در کنار رشته های کشوری رشته های دیگری در انتخاب رشته انسانی دیده می شوند که دارای سهمیه بومی گزینی هستند که معمولا رشته های پرطرفدار در انتخاب رشته انسانی مانند روانشناسی، مدیریت، حقوق و حسابداری در مجموعه رشته های دارای سهمیه بومی گزینی قرار میگیرند. که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رشته های آموزش تاریخ و جغرافیا، زبان و ادبیات فارسی و عربی، اقتصاد، تاریخ و جغرافیا، روانشناسی، حقوق، جهانگردی، حسابداری، علوم سیاسی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی و صنعتی، مشاوره و بسیاری از رشته های مقطع کاردانی

نکات مهم در مورد انتخاب رشته انسانی

لازم به ذکر می باشد که  آن دسته از داوطلبان متقاضی رشته های تحصیلی دارای شرایط خاص در انتخاب رشته انسانی در دانشگاه های:  شاهد ، شهید مطهری ، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ، علامه طباطبایی بیمه اکو ، علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری ، مذاهب اسلامی ، مؤسسه غیرانتفاعی رفاه و همچنین دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی با توجه به شرایط و ضوابط اعلام شده در بخش پیوست های دفترچه راهنمای انتخاب رشته انسانی که در سایت سازمان سنجش و آموزش کشور قرار دارد ، لازم است در هنگام انتخاب رشته انسانی ، کد رشته محل و یا کد رشته محل های مورد علاقه ی خود را در هر اولویتی که تمایل دارند از اولویت 1 تا 150  در فرم انتخاب رشته انسانی که بصورت اینترنتی است درج نمایند. علاوه بر این اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت رشته های دارای شرایط خاص اواخر مرداد ماه هر سال  از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام خواهد شد.
همچنین رشته های تحصیلی فقه و حقوق حنفی و فقه و حقوق شافعی مخصوص داوطلبان اهل سنت می باشد که لازم است داوطلبان در هنگام انتخاب رشته انسانی به این موضوع توجه نمایند ، بدیهی است کلیه مشکلات قبولی داوطلبان غیر اهل سنت به عهده خود پذیرفته شده می باشد.
داوطلبان لازم است قبل از انتخاب رشته انسانی در دوره های روزانه، سهمیه مناطق محروم، نوبت دوم  یا شبانه ،  الکترونیکی  یا مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه ها ، از نحوه ی  پذیرش دانشجو در این دوره ها در فصل اول دفترچه ی راهنمای انتخاب رشته انسانی که می توانید آن را از سایت سازمان سنجش و آموزش کشور دریافت کنید و همچنین از شرایط و ضوابط اختصاصی و نحوه ارائه خدمات دانشجویی هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی مندرج در فصل سوم (پیوست ها) دفترچه راهنمای انتخاب رشته انسانی نیز مطلع گردند.
داوطلبان انتخاب رشته انسانی توجه نمایند که دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی مجری دوره های نوبت دوم یا شبانه) که در آزمون سراسری اقدام به پذیرش دانشجو می نمایند) ، از ارائه ی خوابگاه و یا اسکان دانشجویی ، وام تحصیلی ، سرویس ایاب و ذهاب و تسهیلات رفاهی به دانشجویان دوره نوبت دوم  یا شبانه ) بطور حتم معذور می باشند). لذا به داوطلبان توصیه می شود همواره  انتخاب رشته خود را بومی نموده وحتی المقدور  رشته ی مورد نظر را در  شهر محل سکونت خود را انتخاب نمایند.

ملاک های قابل توجه در انتخاب رشته انسانی

در گزینش نهایی داوطلبان در انتخاب رشته انسانی ، نمره کل اکتسابی آنان در زیرگروه مربوط  به رشته  یا رشته های انتخابی و یا معدل کتبی دیپلم (در رشته هایی که پذیرش آنها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی است) ،  ملاک خواهد بود.  رتبهی  کل مندرج در کارنامه ی اولیه ی داوطلب به هیچ وجه در گزینش مؤثر نیست. لذا لازم است در زمان انتخاب رشته ، فقط به رتبه های خود در زیرگروه ها توجه نمائید. همچنین توصیه می شود که انتخاب رشته را با کمک مشاور حتما انجام دهید.
به کلیه ی ضوابط و شرایط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی که در بخش 2 پیوست فصل سوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته انسانی درج گردیده و نیز توضیحاتی که در مقابل ستون ملاحظات برخی از کد رشته محل ها مندرج است ،  توجه داشته باشید.
عوامل تأثیر گذار بر انتخاب رشته انسانی داوطلبان شامل عوامل بیرونی و عوامل درونی می شود. مهم ترین عوامل بیرونی تأثیر گذار عبارتند از: خانواده ، محیط آموزشی ،افراد تأثیر گذار در زندگی فرد ، گروه های همسالان و رسانه ها ، محیط دانشگاهی و جایگاه اجتماعی و عوامل درونی مهم تأثیر گذار بر این امر عبارتند از: هدف ، انگیزه ، علاقه ، ارزش ها ، شناخت ، توان و استعداد علمی ، ویژگی های شخصیتی و تجربیات.  همواره توصیه می شود جهت انتخاب رشته انسانی صحیح و آگاهانه از نظرات افرادی استفاده کنید که دارای اطلاعات کافیدر زمینه رشته های انسانی باشند و به آن ها اطمینان و اعتماد دارید و از منابعی که جهت بالا بردن آگاهی شما در این زمینه توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و سایت همراه تحصیلی منتشر گردیده ، بهره برداری نمایید .
 

مشاوره تخصصی در انتخاب رشته انسانی در مرکز مشاوره همراه تحصیلی

 
در انتخاب رشته انسانی شما داوطلبان عزیز انسانی سعی کنید محدودیت ها و شرایط خاص خود را در نظر داشته ، تصویر روشنی از عوامل درونی فوق داشته باشید و پس از انجام مشورت های لازم ، جمع بندی و بر اساس نتایج به دست آورده ، تصمیم گیری کنید و انتخاب رشته ی خود را به دور از عجله و نا آگاهی نهایی کنید.

فرایند انتخاب رشته انسانی

کارنامه ی اولیه را از طریق سایت سازمان سنجش و آموزش کشور دریافت کرده و به مندرجات آن دقیقاً توجه نمائید.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته انسانی آزمون سراسری را می توانید از سایت اینترنتی سازمان سنجش و آموزش کشور دریافت و نسبت به مطالعه ی دقیق مندرجات آن اقدام کنید.
کد رشته های انتخابی مورد نظر خود را از دفترچه استخراج و در فرم پیش نویس درج کنید.
برای انتخاب رشته انسانی با مراجعه به سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org  می توانید به یکی از روش های زیر فرم انتخاب رشته ی اینترنتی خود را مشاهده نمائید ، لذا آماده داشتن اطلاعات مورد نیاز برای ورود به نرم افزار انتخاب رشته الزامی است:
روش اول) وارد کردن اطلاعات سریال ثبت نام(کد  12 رقمی) و شماره ی شناسنامه)
روش دوم) وارد کردن شمارهی پرونده، کد ملی، شماره ی سریال شناسنامه)
روش سوم) وارد کردن شماره رهگیری ثبت نام (کد 16رقمی) و کد ملی
قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته انسانی ، اطلاعات شناسنامه ای و آزمونی خود را در مرحله ی بعد کنترل کرده و مواردی که نیاز به تأیید شما دارد را بر حسب مورد ، تأیید نمائید.
نسبت به وارد کردن کدرشته های انتخابی خود از روی فرم پیش نویس در فرم انتخاب رشته  انسانی اینترنتی به صورت دقیق اقدام کنید.
در مرحله ی بعدی به پیام های خطای احتمالی که به شما داده شده توجه کرده و نسبت به رفع آن اقدام نمائید.
به عناوین رشته و دانشگاه که بر اساس کد رشته های انتخابی شما در دفترچه انتخاب رشته انسانی ، نمایش داده می شود توجه کرده و آن ها را دقیقاً با رشته های انتخابی تطبیق دهید. در این مرحله عناوین رشته ها در دوره ها و مقاطع مختلف ، با رنگ های مختلف نمایش داده می شود. به این موارد دقت داشته و در صورتی که در درج کد اشتباه کرده اید، کد مربوطه را اصلاح نمائید. چنان چه همه رشته ها و دانشگاه هایی که نمایش داده می شود ، مورد تأیید شما است ، به مرحله ی بعد بروید.
در آخرین مرحله رسید انتخاب رشته ی 15 رقمی به همراه کد رشته محل های انتخابی به شما نمایش داده می شود ، تأکید می شود حتماً فرم انتخاب رشته تکمیل شده ی خود را چاپ کرده و تا اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری به صورت محرمانه نزد خود نگه دارید.
تذکرات مهم
در کنترل کد رشته های انتخابی مورد علاقه ی  خود ، همواره بایستی به اولویت انتخابی ، مقطع تحصیلی رشته ها ، دانشگاه محل رشته ها ، شهرهای محل دانشگاه ها و دوره های تحصیلی رشته ها ، دقت کافی داشته باشید.
باید فرایند انتخاب رشته را تا دریافت رسید انتخاب رشته ی 15 رقمی ادامه دهید و در پایان از فرم انتخاب رشتهی  تکمیل شده ی خود ، یک نسخه چاپ کنید.
آن دسته از داوطلبان علاقه مند به انتخاب رشته های تحصیلی مراکز و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد ، می بایست پس از اعلام نتیجه ی اولیه آزمون سراسری و دریافت کارنامه ی نتایج اولیه ، برای انتخاب رشته انسانی با کد دسترسی مندرج در کارنامه به سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد  به نشانی www.azmoon.org مراجعه و نسبت به انتخاب رشته مجزا، در سایت مزبور اقدام نمایند. همچنین می توانند در قسمت کنکور دانشگاه آزاد در سایت همراه تحصیلی وارد شده و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب نمایند
انتخاب رشته دانشگاه آزاد در انتخاب رشته انسانی
  • ۹۷/۰۱/۳۱
  • همراه تحصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی